This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Bonenstoof met John West sardines
Serveert 4 personen
Ingrediënten
- 1 witte ui
- 1 rode ui
- 800 gram tomatenblokjes
- 400 gram lima of cannellini bonen
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 1 aubergine
- 3 el olijfolie
- 1 blikje John West sardines in olijfolie (120g)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 citroen
- Verse platte peterselie
- Grof zeezout
Sardines in olijfolie 120g
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze malse sardines. Met de volle smaak van John West sardines in milde olijfolie zet je in een handomdraai een heerlijke sandwich, pasta of salade op tafel. Rijk aan omega 3 en met MSC keurmerk.
Stap 1
Was alle groenten. Snij de witte ui en aubergine in blokjes. Snij de paprika in reepjes en de rode ui in grove ringen.
Stap 2
Zet een grote hapjespan of gietijzeren pan op het vuur en verhit hierin 3 el olijfolie. Fruit de rode en witte ui voor ongeveer 5 minuten op laag vuur tot deze zacht worden. Bak hierna de paprika en aubergine mee met 1 el Italiaanse kruiden.
Stap 3
Giet de lima bonen af en spoel deze na met water. Doe de tomatenblokjes en lima bonen in de pan en breng de bonenstoof op smaak met wat zeezout. Laat 5 minuten stoven. Leg de sardines op de bonenstoof, zet het vuur laag en laat nog 5 minuutjes meestoven met een deksel op de pan.
Stap 4
Snij de citroen in twee helften en grill deze kort in een hete pan. Serveer de stoof met gegrilde citroen en verse peterselie.
Deel dit recept