Bonenstoof met John West sardines

Heart outline Heart 17 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gram lima of cannellini bonen
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 blikje John West sardines in olijfolie (120g)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 citroen
  • Verse platte peterselie
  • Grof zeezout

Stap 1

Was alle groenten. Snij de witte ui en aubergine in blokjes. Snij de paprika in reepjes en de rode ui in grove ringen.

Stap 2

Zet een grote hapjespan of gietijzeren pan op het vuur en verhit hierin 3 el olijfolie. Fruit de rode en witte ui voor ongeveer 5 minuten op laag vuur tot deze zacht worden. Bak hierna de paprika en aubergine mee met 1 el Italiaanse kruiden.

Stap 3

Giet de lima bonen af en spoel deze na met water. Doe de tomatenblokjes en lima bonen in de pan en breng de bonenstoof op smaak met wat zeezout. Laat 5 minuten stoven. Leg de sardines op de bonenstoof, zet het vuur laag en laat nog 5 minuutjes meestoven met een deksel op de pan.

Stap 4

Snij de citroen in twee helften en grill deze kort in een hete pan. Serveer de stoof met gegrilde citroen en verse peterselie.

You may also like...