This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Frittata met sardientjes
Serveert 4 personen
Een frittata wat? Fritatta is een Italiaans gerecht dat in een pan wordt gemaakt. Deze bevat groenten en ei. Gemaakt met de beste kwaliteit sardientjes
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Sardinefilets in Zonnebloemolie (95 g)
- 1 grote ui,kleine courgette,6 eieren,3 el olijfolie
- 1 el boter,6 el fijngehakte verse tuinkruiden*
- * Gebruik bijvoorbeeld kervel
- peterselie
- basilicum en salie.
- Of vervang door 1 el gedroogde tuinkruiden.
Stap 1
Snijd de ui in dunne ringen. Lek de sardinefilets uit. Snijd de courgette in plakjes indien je een kleine courgette hebt. Een grote courgette kun je beter over de lengte in vieren snijden in stukken van 3 cm dikke plakjes.
Stap 2
Bak de uien in 1 el olie in een koekenpan min. op laag vuur. Bak in een andere koekenpan de courgetteplakjes in 2 el olie op middelhoog vuur aan beide kanten net goudbruin.
Stap 3
Klop de eieren in een ruime kom kort los. Voeg de uien, courgetteplakjes en 4 el van de kruiden toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verwarm de grill voor op de middelste stand. Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan en giet het eimengsel erin. Druk de sardinefilets in de omelet. Bak de frittata op laag vuur in min. gaar.
Stap 5
Zet de frittata onder de grill en laat de bovenkant licht verkleuren. Garneer met de rest van de tuinkruiden en serveer in punten.
Deel dit recept