Salade van witte asperges, sardines en ansjovismayonaise

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Als deze in het seizoen zijn moet je hier zeker een gerecht mee maken. Sardines en ansjovis geven een mooie balans in deze smakelijke salade

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Sardinefilets zonder graat in Extra Vergine Olijfolie (95 g)
  • 4 gekookte eieren
  • 1 kg witte asperges
  • zakje rucola
  • handje vol pijnboompitten
  • geroosterd
  • 2 stuks Ansjovisfilets in Olijfolie van John West
  • 1 eidooier
  • 150 ml olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout naar smaak

Stap 1

Schil en was de asperges heel goed. Asperges met koud water opzetten, totdat ze helemaal onder water staan. Per liter water, 5 g zout toevoegen. Breng het water met asperges aan de kook en laat dit 3 tot 5 min. koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges tot min. Nagaren in de pan.

Stap 2

Maak ondertussen de ansjovismayonaise: meng de ansjovis, eidooier, olijfolie, citroensap, mosterd, peper en zout naar smaak in de keukenmachine of met de staafmixer. Zorg wel dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben (anders gaat de mayonaise schiften).

Stap 3

Doe de gesneden sardinefilets en stukjes gekookte eieren in een kom en meng ze door elkaar. Verdeel de rucola en de asperges over de borden, leg vervolgens het ei en sardinefilets erop. Doe op elk bord een lepeltje ansjovismayonaise en tot slot de pijnboompitjes.

 

Stap 4

Mmmmmm…… smullen maar!!!!