This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Bruschetta met gegrilde Sardines
Serveert 6 personen
Bruschetta is lekker knapperig en met de zoute smaak van gegrilde sardines vormt dit te samen een heerlijke combinatie
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100 g)
- 3 trostomaten
- bosje basilicum
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tenen knoflook
- 8 sneden stevig vloerbrood

Gegrilde Sardines 100gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze gegrilde sardines naturel. In het hoogseizoen gevangen en licht gegrild, zodat jij de meest malse sardines op je bord hebt met hun volle smaak.
Stap 1
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak 2 el basilicum fijn en meng met de tomaten, olijfolie en versgemalen zout naar smaak. Halveer de teentjes knoflook.
Stap 2
Halveer het brood. Verhit een grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig (ovengrill of broodrooster kan ook). Leg het brood op een schaal en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook. Verdeel de tomaten erover. Verdeel de sardines over de tomaten en bestrooi met peper naar smaak.
Stap 3
Garneer de bruschetta met wat basilicumblaadjes.
p.p. ± 1kcal / 9 g eiwit / 6 g vet / g koolhydraten
Deel dit recept