This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Spaghetti alla Puttanesca met ansjovis
Serveert Serveert 2 personen
Ingrediënten
- 200 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 blikje John West ansjovisfilets in olie (45 gr)
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 2 el kappertjes
- 50 g zwarte olijven (zonder pit)
- 1/2 tl chilivlokken
- Verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
Stap 1 - Kook de spaghetti:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Stap 2 - Maak de saus:
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg 4 ansjovisfilets uit het blikje John West ansjovisfilets toe en laat ze smelten in de olie. Pers de knoflook erbij en bak kort mee tot het geurt. Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en chilivlokken toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 3 - Breng op smaak
Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de saus wat losser te maken.
Stap 4 - Meng de pasta
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng goed door elkaar. Laat alles nog 2 minuten op laag vuur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Stap 5 - Garneer met extra ansjovis
Serveer de spaghetti op borden en leg op elk bord een extra ansjovisfilet uit het blikje John West ansjovisfilets als smaakvolle topping voor een extra zoute kick.
Serveeridee
Serveer de spaghetti alla puttanesca met een royale hoeveelheid verse peterselie voor een frisse touch.
Deel dit recept