Spaghetti alla Puttanesca met ansjovis

Heart outline Heart 17 personen Cutlery circle Serveert Serveert 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje John West ansjovisfilets in olie (45 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 2 el kappertjes
  • 50 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Stap 1 - Kook de spaghetti:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Stap 2 - Maak de saus:

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg 4 ansjovisfilets uit het blikje John West ansjovisfilets toe en laat ze smelten in de olie. Pers de knoflook erbij en bak kort mee tot het geurt. Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en chilivlokken toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 3 - Breng op smaak

Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de saus wat losser te maken.

Stap 4 - Meng de pasta

Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng goed door elkaar. Laat alles nog 2 minuten op laag vuur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 5 - Garneer met extra ansjovis

Serveer de spaghetti op borden en leg op elk bord een extra ansjovisfilet uit het blikje John West ansjovisfilets als smaakvolle topping voor een extra zoute kick.

Serveeridee

Serveer de spaghetti alla puttanesca met een royale hoeveelheid verse peterselie voor een frisse touch.

You may also like...