This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Aardappelgratin met ansjovis
Serveert 4 personen
Een gratin gemaakt van aardappelen met ansjovis is comfortfood, Een lekker recept en helemaal niet moeilijk
Ingrediënten
- 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
- 750 g vastkokende aardappels*
- 2 el olijfolie,750 g uien
- 250 ml room
- 100 g geraspte Gruyere kaas
Ansjovisfilets in Olijfolie 50gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze ansjovisfilets in olijfolie. Sterk en vol van smaak, mooi roze-rood van kleur.
Stap 1
Schaaf de aardappels zo dun mogelijk. Snijd de uien in dunne ringen. Lek de ansjovisfilets uit. Verwarm de oven voor op 165°C.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur. Voeg de uien toe en bak 7 a 8 min. mee. Breng de room op smaak met peper.
Stap 3
Leg een laagje aardappels in een ingevette ovenschaal, beleg met een laagje ui en ga zo door tot alles op is. Overgiet met de room. Bestrooi de gratin met de kaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover.
Stap 4
Bak de gratin 55-min. tot deze goudbruin en gaar is. Lekker bij gebraden kip.
Stap 5
* Je kunt ook kant-en-klare voorgekookte aardappelplakjes uit het koelvak gebruiken. Bak de gratin dan in min. gaar.
Deel dit recept