Pastasalade Niçoise met tonijn en ansjovis

Heart outline Heart 23 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een heerlijk pastasalade recept met tonijn en ansjovis! Doet het goed als lunch of als maaltijd

Ingrediënten

  • 1 zakje John West Tonijn met Franse Dressing (85 g)
  • 4 stukjes John West Finest ansjovisvisfilets in extra olijfolie (45g)
  • 300 g korte pasta (denk aan penne of fussili)
  • 2 gekookte eieren
  • 200 g gebroken sperzieboontjes
  • 150 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • verse peterselie
  • zakje rucola

Stap 1

Kook de pasta volgens de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren 8 min. en de sperzieboontjes 5 min. Spoel deze eveneens af onder koud water.

Stap 2

Doe de pasta in een kom samen met de tonijn, fijngesneden ansjovis, gebroken sperzieboontjes, olijven, kappertjes en cherrytomaatjes. Meng het geheel en garneer met uienringen, stukjes ei en verse peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Serveer de pastasalade op een bedje van rucola.

 

Stap 4

Mmmmmm…… smullen maar!!!!