Pissaladière ansjovis

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een soort van knapperige pizza, maar dan op z’n Frans. Dat is een Pissaladière. Probeer dit recept eens met ansjovis

Ingrediënten

  • 1-2 blikjes John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
  • 300 g mix voor pizzadeeg (bijv. Koopmans)
  • 4 el olijfolie
  • 1 kg rode ui
  • 5 takjes verse of ½ el gedroogde tijm
  • 1 pot Grand’Italia Pastasaus di Mare (425 g)
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Stap 1

Kneed voor het pizzadeeg de mix met 1ml handwarm water en 1 el olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op een werkvlak nog eens flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen.

Stap 2

Verhit de oven voor op 250°C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt.

Stap 3

Snijd de uien in dunne, halve ringen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met zout en peper. Laat het geheel afkoelen.

Stap 4

Kneed het deeg nog eens goed door en rol het uit op een royaal met meel bestoven werkvlak tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover.

Stap 5

Spoel de uitgelekte ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de olijven over en garneer met wat extra peper. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de oven en bak in 8-min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse groene salade.