This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Gevulde pasta met tonijn en ricotta
Serveert 2 personen
Ingrediënten
- 2 blikjes John West tonijnmoot finest in olijfolie (145g)
- 16 grote pastaschelpen
- 250 gram ricotta
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 2 el kappertjes
- ½ rode ui
- Citroen rasp
- Rucola
- 500 ml tomaten passata
- Oregano
- Zout en peper

Finest Tonijnmoot in Olijfolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot in olijfolie. Stevig tonijnvlees, sappig van smaak met zachte olijfolie.
Stap 1:
Breng de tomaten passata aan de kook en breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat deze op een kleine pit, op laag vuur, zachtjes inkoken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2:
Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en breng deze aan de kook. Kook hierin de pasta schelpen naar de instructies op de verpakking.
Stap 3:
Snij de rode ui, olijven en kappertjes fijn. Schaaf wat citroenrasp van een halve citroen en doe dit in een grote kom samen met de ricotta, tonijn, olijven en kappertjes. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. De vulling is nu klaar.
Stap 4:
Pak een grote ovenschaal en giet hierin de tomatensaus. Vul de pasta schelpen met de vulling en plaats de schelpen in de pastasaus. Bak de pasta schelpen voor ongeveer 10 minuten in de oven en strooi hier voor het serveren wat verse rucola overheen.
Deel dit recept