Gevulde pasta met tonijn en ricotta

Heart outline Heart 2 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West tonijnmoot finest in olijfolie (145g)
  • 16 grote pastaschelpen
  • 250 gram ricotta
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • ½ rode ui
  • Citroen rasp
  • Rucola
  • 500 ml tomaten passata
  • Oregano 
  • Zout en peper

Stap 1:

Breng de tomaten passata aan de kook en breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat deze op een kleine pit, op laag vuur, zachtjes inkoken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2:

Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en breng deze aan de kook. Kook hierin de pasta schelpen naar de instructies op de verpakking.

Stap 3:

Snij de rode ui, olijven en kappertjes fijn. Schaaf wat citroenrasp van een halve citroen en doe dit in een grote kom samen met de ricotta, tonijn, olijven en kappertjes. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. De vulling is nu klaar.

Stap 4:

Pak een grote ovenschaal en giet hierin de tomatensaus. Vul de pasta schelpen met de vulling en plaats de schelpen in de pastasaus. Bak de pasta schelpen voor ongeveer 10 minuten in de oven en strooi hier voor het serveren wat verse rucola overheen.

You may also like...