Tonijnsoep

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ook trek in soep? Probeer dan eens dit tonijn voorgerecht! Het perfecte voorgerecht of de avondmaaltijd waar iedereen naar uitkijkt

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
  • 1 ui,2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 ml (koks)room
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el olijfolie

Stap 1

Lek de tonijn uit. Snijd de uit, lente-uitjes, knoflook en tomaten fijn. Bereid de groentebouillon zoals omschreven op de verpakking.

Stap 2

Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook even aan. Roer de bouillon, room en wijn erdoor en breng aan de kook. Schep de tomaten door het mengsel en laat min. trekken.

Stap 3

Voeg de tonijn toe en maak alles met een staafmixer fijn.

Stap 4

Roer de lente-ui door de soep en maak opnieuw warm.