This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Paddenstoelrisotto met tonijn
Serveert 4 personen
Risotto is een veelzijdig gerecht dat al lang geliefd is. Probeer ook eens dit recept met paddenstoelen en Tonijn met een Vleugje Olijfolie
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 250 g champignons
- 250 g gemengde paddenstoelen
- 2 sjalotten
- 1-2 tenen knoflook
- 1 tl geraspte citroenschil
- 2 el fijngesneden (blad)peterselie
- 500 ml kippenbouillon
- 200 g Lassie Risottorijst
- 125 ml witte wijn,olijfolie
- 1 el boter + een klontje van ongeveer 25 g
Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Snijd de champignons in plakjes en de gemengde paddenstoelen in stukken. Snipper de sjalotjes, rasp de schil van een schoongeboende citroen en snijd de peterselie fijn. Maak de kippenbouillon zoals omschreven op de verpakking en houd dit zo warm mogelijk zonder het te laten koken.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin alle paddenstoelen 5-7 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Stap 3
Verhit 1 el boter in een pan met dikke bodem. Voeg de geperste knoflook en sjalotten toe en bak in 3 min. glazig. Doe de rijst erbij en bak totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer totdat alle wijn is opgenomen. Voeg in delen de bouillon al roerend toe aan de risotto, zodat het steeds goed wordt opgenomen. Dit duurt ongeveer min.
Stap 4
Breng op smaak met zout en peper. Roer het kleine klontje boter, de citroenrasp, de paddenstoelen en de tonijn door de risotto. Laat kort staan, verdeel de risotto over 4 borden en garneer met peterselie.
Deel dit recept