Focaccia met John West Twist tonijn met ovengedroogde tomaten

Heart outline Heart 4 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

  • 300 ml lauw warm water
  • 9 gram droge gist
  • 1 el suiker
  • 500 gram fijne bloem
  • 2 tl grof zeezout
  • 40 ml olijfolie
  • 1 zakje John West Twist tonijn met ovengedroogde tomaat (85g)
  • Handje zwarte olijven door de helft gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • Italiaanse kruiden
  • 5 cherry tomaatjes
  • Verse dille

Stap 1

Meng het lauwe water met de gist en suiker in een ruime beslagkom. Roer het goed door, totdat de suiker is opgelost en laat het mengsel 5 minuten staan. Het mengsel zal gaan schuimen, zodra de gist gaat werken.

Meng de bloem door het gistmengsel en kneed dit 10 minuten door met de hand. Voeg als laatste het zout en 20 ml olijfolie toe en kneed het geheel nog eens 5 minuten door. Dek de beslagkom af met een warme vochtige doek en laat het mengsel 40 minuten rijzen op een warme plek.

Stap 2

Bekleed een bakblik met bakpapier. Kneed het deeg nogmaals goed door en maak er dan op het bakpapier een platte, ronde of rechthoekige vorm van die ongeveer 2 á 3 cm hoog is. Dek het deeg af met een doek en laat nog eens 20 minuten rijzen.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het doek van het deeg en verdeel de resterende olijfolie (20 ml) over het deeg. Druk met je vingers diepe kuilen in het deeg. Verdeel nu de tonijn, olijven, kappertjes, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaat over het deeg. Strooi als laatste wat Italiaanse kruiden en grof zeezout over het deeg en zet voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot deze mooi goudbruin is.

Stap 4

Serveer de vers afgebakken focaccia met verse dille en een lekkere kop soep.

Tip

Geen zin om zelf focaccia te maken? Gebruik dan een afbakbrood uit de supermarkt en verdeel daar de tonijn, olijven, kappertjes, cherryotmaten en zongedroogde tomaat over.

You may also like...