Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Bij John West vangen en verkopen we al meer dan 150 jaar vis en we zijn van plan dit nog lang te doen. Daarom willen we werk maken van duurzame visserij om er zo voor te zorgen dat de generaties na ons ook kunnen genieten van voldoende vis uit onze oceanen. 'SeaChange®' verwijst naar de duurzaamheidsaanpak van Thai Union (ons moederbedrijf). SeaChange® is ontworpen om echte en houdbare verandering door te voeren in de manier waarop we werken, leiding geven en invloed uitoefenen. De vier pilaren van SeaChange® zijn verantwoorde inkoop, bescherming van het onderwaterleven, veilig werken binnen de wetgeving en zorg dragen voor de lokale bevolking. Daarnaast werkt John West samen met WWF UK. Dit is een belangrijk onderdeel in onze ontwikkeling naar volledige MSC certificering.

BESCHERMING VAN HET ONDERWATERLEVEN

Wist je dat 70% van ons aardoppervlak bestaat uit zeeën? En dat meer dan een miljard mensen afhankelijk zijn van vis als bron van proteïnen? Bij John West geloven we dat duurzaamheid van essentieel belang is en daarom zijn we een samenwerking met WWF UK aangegaan. Lees meer over onze samenwerking met WWF UK, het werk dat we tot nu toe hebben gedaan en de gestelde doelen voor de toekomst.

Meer te weten komen

VERANTWOORDE INKOOP

Wist je dat de vissersboten waarmee we werken controleurs aan boord hebben om toe te zien dat we voldoen aan de ISSF regels?  Lees meer over onze Supply Chains, Traceerbaarheid, Pole & Line vs FAD Free, MSC en Bijvangst.

Meer te weten komen

VEILIG WERKEN BINNEN DE WETGEVING

De fabrieken van de Europese John West Groep behandelen al hun medewekers eerlijk en respectvol. Ze werken er veilig en naar vrije wil. Wist je dat onze fabrieken, leveranciers en vissersboten onafhankelijk worden getest op het naleven van onze bedrijfsethiek en gedragsregels betreffende arbeid?

Meer te weten komen

ZORG DRAGEN VOOR DE LOKALE BEVOLKING

Wist je dat we financiële ondersteuning bieden aan het WWF UK "Coastal East Africa"-programma? Het programma is essentieel voor het waarborgen van voedselveiligheid en duurzame visserij voor miljoenen mensen van de lokale bevolking uit de regio.

Meer te weten komen