Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Bij John West verkopen we al ruim 150 jaar vis en we zijn van plan dat nog vele jaren te doen. Daarom zetten wij ons in voor duurzaam vissen, om er zeker van te zijn dat onze oceanen ook voor toekomstige generaties een bron van vis blijven. 'SeaChange®' gaat over de verduurzaming bij Thai Union (onze moedermaatschappij). SeaChange®  is opgezet om echte, permanente veranderingen door te voeren in de manier waarop we werken, de markt aanvoeren en anderen beïnvloeden. Ook werken we samen met het WWF. Dit is een belangrijk onderdeel van de weg naar MSC-certificering.

Klik hier om meer te lezen over de SeaChange® strategie van Thai Union. 

ONZE SAMENWERKING MET WWF

Wist je dat 70% van onze planeet bedekt wordt door water en dat meer dan 1 miljard mensen van vis afhankelijk zijn als voornaamste bron van proteïnen? Daarom zijn we bij John West van mening dat duurzaamheid extreem belangrijk is.

Dit is de reden dat we zijn gaan samenwerken met het WWF.

Lees meer over onze samenwerking met het WWF, de doelen die we inmiddels bereikt hebben en de doelen die we ons gesteld hebben voor de toekomst. 

Meer te weten komen

VERANTWOORDE VISVANGST

We geloven dat traceerbaarheid de basis vormt voor duurzaamheid bij visproducten. We blijven ons inzetten zodat elk product terug te leiden is naar de bron. Zo kunnen we het werk en de arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers in de gaten houden.

We zullen 100% van onze merktonijn inkopen bij visserijen die ofwel Marine Stewardship Council (MSC) gecertificeerd zijn, ofwel onderdeel uitmaken van een Fishery Improvement Projects (FIPs) om zodoende in aanmerking te komen voor MSC certificering

Meer te weten komen

VEILIGE EN LEGALE ARBEID

Thai Union, ons moederbedrijf, vindt veilig, legaal en vrijwillig gekozen werk op de werkplek en in de supply chain zeer belangrijk. Wist je dat onze overzeese visserijen onafhankelijk worden gecontroleerd op BSCI (Business for Social Compliance Initiative) richtlijnen en dat een externe partij controleert of de vissersboten die ons tonijn leveren voldoen aan de richtlijnen voor ethisch zakendoen en arbeid van Thai Union?

Meer te weten komen

MENSEN EN GEMEENSCHAPPEN

Wist je dat we financiële ondersteuning bieden aan het Coastal East Africa programme van het WWF? Dit programma is essentieel voor het garanderen van voldoende voedsel uit duurzame bronnen voor miljoenen mensen in de regio?

Meer te weten komen

VERANTWOORD WERKEN

Klimaatverandering is niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor de maatschappij en de economie. We geloven dat de manier waarop we werken milieuvriendelijk moet zijn, maar ook zorgt voor onze medewerkers. Thai Union (onze moedermaatschappij) heeft een aantal maatregelen ingesteld die bijdragen aan het terugbrengen van het gebruik van water, het verlagen van de productie van afval en de uitstoot van broeikasgassen en het terugdringen van het aantal ongelukken. 

Meer te weten komen