Vis ligt regelmatig op ons bord. Niet alleen omdat het lekker is, het is ook goed voor je. Vis bevat namelijk van nature goede vetten en voedingsstoffen, zoals eiwit en omega 3.  Om te garanderen dat óók onze kinderen en kleinkinderen kunnen blijven genieten van het goede van vis, is duurzaam vissen ontzettend belangrijk. Als grootste A-merk vis in blik van Nederland, nemen we hierin onze verantwoordelijkheid. Daar vertellen we je in deze blog graag meer over.

 

Duurzaamheid en verantwoorde visvangst staan hoog in het vaandel bij John West en ons moederbedrijf Thai Union. Daarom hebben we ons eigen, wereldwijd onderscheiden initiatief: SeaChange®. Dit is het duurzaamheidsprogramma van Thai Union, onze moederorganisatie, en is gericht om langdurige veranderingen door te voeren in de manier waarop we werken. Met SeaChange® zetten we ons in voor verantwoorde visvangst en gezonde vispopulaties, goede werkomstandigheden voor alle medewerkers van visserijen en zoeken we samenwerkingen met organisaties die toezien op deze juiste werkwijze. Het bestrijden van illegale visserij is daar een goed voorbeeld van.

Lees hier meer over onze recente initiatieven: Seachange®

 

We weten dat het bij vis van hoge kwaliteit niet alleen draait om de goede smaak en textuur. Als je een duurzame keuze wil maken, is het óók belangrijk om te weten waar de vis vandaan komt. Om dat mogelijk te maken, worden veel van onze blikken geleverd met een traceercode die je kunt invoeren op onze website. Zo kun je zien in welke zee je vis is gevangen én zelfs met welke boot. Ook het SeaChange® logo is terug te vinden op onze verpakkingen.

 

Door te kiezen voor duurzame vis, draag je bij aan de bescherming van het zeeleven. Niet alleen nu, maar ook voor de toekomst. Bij John West bieden we al meer dan 160 jaar lekkere vis aan en dat blijven we graag nog vele jaren voor jou doen.

 

John West NL