Als John West vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor het welzijn van mensen en gemeenschappen. Dat doen we hier in Nederland, maar ook internationaal via onze moederorganisatie Thai Union. Via verschillende (inter)nationale projecten zetten we ons in voor het verbeteren van het leven van de mensen die wonen en werken in de regio’s waar we actief zijn. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Daarover vertellen we meer in deze blog.

 

Nederland

John West is voor het vierde jaar op rij trotse maatschappelijk partner van FC Utrecht Old Stars, het seniorenteam van FC Utrecht. Het team bestaat uit ruim dertig betrokken 66-plussers die als ambassadeur van FC Utrecht Maatschappelijk verschillende projecten organiseren.

Deze projecten zijn allemaal gericht op een maatschappelijk betrokken en inclusieve samenleving, zoals het voorlezen aan kinderen in het kinderziekenhuis of het samenbrengen van eenzame ouderen.

In de samenwerking tussen John West en FC Utrecht Old Stars staat vitaliteit, goede voeding en maatschappelijke betrokkenheid centraal. Zo helpen we mee met het organiseren van een sportmiddag voor jongeren uit de Utrechtse wijk Overvecht bij het topsportcentrum van FC Utrecht. Ook zetten we ons samen in voor eenzame ouderen, met een jaarlijks terugkerend diner of een momentenbox in tijden van corona.

Ook werken we samen met voedselbanken in de regio’s waar wij actief zijn, omdat we vinden dat iedereen toegang moet kunnen krijgen tot gezonde voeding. Regelmatig doneren wij producten aan de voedselbank en zijn we actief bij initiatieven gekoppeld aan de voedselbank, zoals de FC Utrecht drive through. Door onze samenwerking met FC Utrecht hebben daarnaast al heel wat afnemers van de voedselbank een leuke avond kunnen bezorgen, door ze te verrassen met gratis tickets voor een voetbalwedstrijd.

Bekijk hier al onze lokale activiteiten.

 

Wereldwijde projecten van Thai Union

Thai Union, de moederorganisatie van John West, is nauw betrokken bij verschillende uiteenlopende projecten. Van het tegengaan en voorkomen van plastic vervuiling in zee tot aan het lesgeven aan kinderen. Thai Union vindt het namelijk ontzettend belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren over het belang van goede voeding en het behoud van de natuur.

In 2019 opende Thai Union een vierde kleuterschool in Samut Sakhon, Thailand. Hier zorgen docenten voor een veilige haven voor de kinderen van migranten, zodat hun ouder(s) met een gerust hart aan het werk kunnen in de visserijen. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de kinderen vaardigheden leren zodat ze met een goede start en basis naar de basisschool gaan.

Ook voor oudere kinderen zijn diverse projecten in het leven geroepen. Zo geeft Thai Union lessen op basisscholen om leerlingen op een speelse manier meer te leren over voeding, gezondheid en sport. Deze onderwijsprogramma’s zijn onderdeel van Thai Union’s SeaChange® duurzaamheidsstrategie. Thai Union zorgt er daarnaast ook voor dat kinderen leren over het belang van de natuur. Bijvoorbeeld door middel van excursies naar de mangrove bossen, waar ze leren over het belang van deze bossen én hoe ze ze kunnen beschermen. Zo lopen ze samen door de modder en verzamelen ze zwerfvuil langs de kustlijn.

Daarnaast doneert Thai Union producten aan mensen in nood, zoals na een tropische storm of overstroming. Zo werden er meer dan 260.000 blikken vis en 500 dozen dierenvoeding aan de slachtoffers van de overstromingen in Thailand en Myanmar gedoneerd. Een deel van de gedoneerde artikelen werd overhandigd aan de Thaise regering, die ervoor zorgden dat de artikelen bij getroffen mensen in moeilijk bereikbare gebieden terechtkwamen. Eerder werkte Thai Union samen met de Thaise autoriteiten om gedupeerde van de tropische Podul storm te helpen.

Meer lezen over de verschillende initiatieven van Thai Union? Ontdek het hier!

John West NL