Meet Erik te Velthuis en Brenda Frunt. Beiden echte kenners van goede en gezonde voeding, maar dan wel allebei net een tikkie anders. Erik is namelijk de chefkok op Papendal, hét topsportcentrum van Nederland. Hij kookt en bereidt al jarenlang maaltijden voor topsporters en tracht keer op keer met goede voeding het beste uit de sporters te halen. En met succes! Brenda Frunt is sportdiëtiste van de Voedingsacademie. Zij weet dan ook álles over voedingswaarden, vitamines en de behoeften van het menselijk lichaam. Samen bundelden ze hun krachten en schreven ze de sportieve kookboeken “Goud op je Bord” – boordevol lekkere gezonde gerechten, kookinspiratie en interviews met topsporters.

Om gezond en gevarieerd te eten, wordt er vaak gewezen op het eten van vis. Dit lijkt soms best wel lastig. Vragen als “Hoe combineer ik vis? Welke vis moet ik eten? Waar haal ik mijn vis vandaan? Is vis uit een blikje wel gezond genoeg?” poppen misschien wel in je hoofd op. Het hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn! Wist je namelijk dat vis in blik net zoveel goede voedingswaarden als verse vis bevat en dat John West meer dan 50 visproducten in de schappen heeft staan waarmee je kunt variëren?

Dat was voor Erik en Brenda dan ook aanleiding om aan de slag te gaan met o.a. sardientjes, makreel, tonijn, zalm en ansjovis van John West. Afspraak: wij leveren de blikjes, zij doen het kookwerk en geven tips over hoe te combineren. Daaruit kwamen visrecepten die naast geschikt voor een sportieve lifestyle (hello fitgirls & fitboys) ook nog eens bijzonder makkelijk te maken zijn. Winning!