Zomerse ratatouille met ExtraVita tonijnmoot basilicum & citroen

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Een echte klassieker met een John West Twist! Deze ratatouille is super voedzaam en lekker fris door de citroen uit de ExtraVita tonijnmoot.

Ingrediënten

1 blik John West ExtraVita tonijnmoot basilicum & citroen MSC (120g), 400 gram krieltjes met schil, 1 rode ui, 1 gele paprika, 1 kleine courgette, 10 snoeptomaatjes, 2 el olijfolie, 4 teentjes knoflook, 2 tl Italiaanse kruiden, Zeezout, 5 gram basilicum

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de krieltjes in kwarten en hak 2 teentjes knoflook fijn. Meng de gesneden krieltjes met de gehakte knoflook, Italiaanse kruiden, 1 eetlepel olijfolie en een mespuntje zeezout. Doe de krieltjes in een ovenschaal en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2

Snij ondertussen de rode ui en courgette in grove stukken en de paprika in reepjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes basilicum van de takjes.

Stap 3

Verhit een grote pan of wokpan met 1 eetlepel olijfolie. Wok de ui, paprika en courgette mooi knapperig in circa 4 minuten op hoog vuur. Bak de laatste minuut de snoeptomaatjes en basilicum mee.

Stap 4

Haal de krieltjes uit de oven en serveer deze met de ratatouille en de ExtraVita tonijnmoot basilicum & citroen.