This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Zomerse ratatouille met ExtraVita tonijnmoot basilicum & citroen
Serveert 2 personen
Een echte klassieker met een John West Twist! Deze ratatouille is super voedzaam en lekker fris door de citroen uit de ExtraVita tonijnmoot.
Ingrediënten
- 1 blik John West ExtraVita tonijnmoot basilicum & citroen MSC (120g)
- 400 gram krieltjes met schil
- 1 rode ui1 gele paprika
- 1 kleine courgette
- 10 snoeptomaatjes
- 2 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Zeezout
- 5 gram basilicum
ExtraVita Tonijnmoot met Citroen en Basilicum: MSC 120g
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de krieltjes in kwarten en hak 2 teentjes knoflook fijn. Meng de gesneden krieltjes met de gehakte knoflook, Italiaanse kruiden, 1 eetlepel olijfolie en een mespuntje zeezout. Doe de krieltjes in een ovenschaal en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 2
Snij ondertussen de rode ui en courgette in grove stukken en de paprika in reepjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes basilicum van de takjes.
Stap 3
Verhit een grote pan of wokpan met 1 eetlepel olijfolie. Wok de ui, paprika en courgette mooi knapperig in circa 4 minuten op hoog vuur. Bak de laatste minuut de snoeptomaatjes en basilicum mee.
Stap 4
Haal de krieltjes uit de oven en serveer deze met de ratatouille en de ExtraVita tonijnmoot basilicum & citroen.
Deel dit recept