Zomerse Makreelsalade

Heart outline Heart 2 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een salade recept met makreel zal het zeker goed doen in de zomer. Dit is een licht en fris gerecht door de toevoeging van citroen

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Water Easypeel (115 g)
  • 50 g zongedroogde tomaten*
  • 4 gepofte paprika’s
  • 3 el kervel
  • 3 el platte peterselie
  • 3 el basilicum
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el grove mosterd
  • 100 g zwarte olijven
  • 100 g rucola

Stap 1

Halveer de zongedroogde tomaten, snijd de gepofte paprika’s in grove stukken en hak de kervel, peterselie en basilicum fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en besmeer deze met olijfolie. Verwarm een grillpan en rooster de courgette aan beide zijden. Laat ze afkoelen.

Stap 2

Lek de makreelfilets uit en vang het vocht op. Meng deze olie met 1 el olijfolie, 2 el citroensap en 1 el grove mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Meng de makreelfilets, zongedroogde tomaten, courgette, paprika, olijven, rucola, en verse kruiden in een grote kom. Meng tot slot de dressing voorzichtig door de salade en verdeel het resultaat over de borden.

Stap 6

*Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken!

Stap 7

– kleine romaatjes
– ½  teentje knoflook
– 2 el basilicum
– 5 el olijfolie
– grof zeezout

Stap 8

Verwarm de oven voor op 1°C. Halveer de tomaatjes, leg ze met de bolle kant op een bakplaat en bestrooi ze met grof zeezout. Pureer met de staafmixer 5 el olijfolie, 2 el basilicum en een half teentje knoflook en besprenkel hiermee de tomaatjes. Schuif de tomaatjes in de oven voor ca. 1 uur. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Serveer met vers brood. *Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken!