This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Zomerse Makreelsalade
Serveert 4 personen
Een salade recept met makreel zal het zeker goed doen in de zomer. Dit is een licht en fris gerecht door de toevoeging van citroen
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Water Easypeel (115 g)
- 50 g zongedroogde tomaten*
- 4 gepofte paprika’s
- 3 el kervel
- 3 el platte peterselie
- 3 el basilicum
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el grove mosterd
- 100 g zwarte olijven
- 100 g rucola

Makreelfilets in Water 115gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze makreelfilets in water. Rijk van smaak, met alleen de vitamines en onverzadigde vetten die makreel van nature heeft.
Stap 1
Halveer de zongedroogde tomaten, snijd de gepofte paprika’s in grove stukken en hak de kervel, peterselie en basilicum fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en besmeer deze met olijfolie. Verwarm een grillpan en rooster de courgette aan beide zijden. Laat ze afkoelen.
Stap 2
Lek de makreelfilets uit en vang het vocht op. Meng deze olie met 1 el olijfolie, 2 el citroensap en 1 el grove mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Meng de makreelfilets, zongedroogde tomaten, courgette, paprika, olijven, rucola, en verse kruiden in een grote kom. Meng tot slot de dressing voorzichtig door de salade en verdeel het resultaat over de borden.
Stap 6
*Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken!
Stap 7
– kleine romaatjes
– ½ teentje knoflook
– 2 el basilicum
– 5 el olijfolie
– grof zeezout
Stap 8
Verwarm de oven voor op 1°C. Halveer de tomaatjes, leg ze met de bolle kant op een bakplaat en bestrooi ze met grof zeezout. Pureer met de staafmixer 5 el olijfolie, 2 el basilicum en een half teentje knoflook en besprenkel hiermee de tomaatjes. Schuif de tomaatjes in de oven voor ca. 1 uur. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Serveer met vers brood. *Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken!
Deel dit recept