Zalmtaartjes

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Een feestje voor het oog zijn deze zalmtaartjes. Met een paar ingrediënten zet je deze feestelijke hapjes al op tafel

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Rode Zalm (213 g)
  • boter om in te vetten
  • 8 blaadjes (roomboter) bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200 ml koksroom
  • versgemalen zwarte peper
  • enkele takjes kervel of andere verse kruiden
  • voor garnering
  • 8 quichevormpjes of muffinbakblik

Stap 1

Verwarm de oven voor op 2°C. Beboter de vormpjes en bekleed ze met het ontdooide bladerdeeg. Laat de zalm uitlekken en maak deze los.

Stap 2

Klop de eieren los met de room. Roer de zalm en wat zwarte peper door het mengsel en verdeel het geheel over de vormpjes.

Stap 3

Bak de taartjes tot min. in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Stap 4

Laat iets afkoelen en haal de zalmtaartjes dan uit de vormpjes. Garneer met een takje kervel en serveer warm.