This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Zalmcocktail met cognacsaus
Serveert 4 personen
Zalmcoctail is een feestlijk voorgerecht met een volwassen tintje
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 2 eieren
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 1 el cognac
- 1 el slagroom
- 3 el mayonaise
- beetje paprikapoeder
- handje veldsla
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Laat de zalm uitlekken en maak deze los. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en verdeel in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en de paprika en snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes.
Stap 2
Meng de cognac, slagroom en mayonaise tot een saus. Breng op smaak met wat paprikapoeder.
Stap 3
Neem 4 ruime glazen en vul ze voorzichtig met verschillende lagen ingrediënten, met op elke nieuwe laag een dun laagje cognacsaus. Begin met de zalm, leg als tweede laag (na de cognacsaus) de veldsla in het glas, vervolgens twee kwartjes ei per glas, met als laatste drie lagen de komkommer, de tomaat en de paprika. Garneer met een dot cognacsaus.
Deel dit recept