This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Zalmburger met groene salade
Serveert 4 personen
Een heerlijk zalm recept maakt je maaltijd af. Lekker met een heerlijke frisse salade erbij
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 200 g aardappels
- 200 g doperwten (diepvries)
- 200g peultjes
- 125 ml zure room (halfvet)
- 125 ml yoghurt (magere)
- 4 el fijngesneden dille
- 2 tl mosterd
- 1 ei
- 40 g bloem
- 2-3 el olijfolie,
- 50 g gemengde bladsla

Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Lek de zalm uit en verwijder het vel en de graten. Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukken.
Stap 2
Kook de aardappelen in water met zout in min. gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en laat iets afkoelen.
Stap 3
Kook ondertussen de doperwten in kokend water 2 min. Voeg de peultjes toe en kook 3 min. mee. Giet af en spoel af onder koud water.
Stap 4
Klop een saus van de zure room, yoghurt en helft van de dille en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dillesaus en sla door de groenten.
Stap 5
Meng de gestampte aardappelen met de zalm, mosterd, ei en rest van de dille en breng op smaak met peper. Vorm hiervan 8 platte visburgers en wentel ze door de bloem. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de visburgers in 8 min. goudbruin. Serveer direct met de salade en rest van de dillesaus.
p.p. ± 4kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept