Zalmburger met groene salade

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een heerlijk zalm recept maakt je maaltijd af. Lekker met een heerlijke frisse salade erbij

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 200 g aardappels
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200g peultjes
  • 125 ml zure room (halfvet)
  • 125 ml yoghurt (magere)
  • 4 el fijngesneden dille
  • 2 tl mosterd
  • 1 ei
  • 40 g bloem
  • 2-3 el olijfolie,
  • 50 g gemengde bladsla

Stap 1

Lek de zalm uit en verwijder het vel en de graten. Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukken.

Stap 2

Kook de aardappelen in water met zout in min. gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en laat iets afkoelen.

Stap 3

Kook ondertussen de doperwten in kokend water 2 min. Voeg de peultjes toe en kook 3 min. mee. Giet af en spoel af onder koud water.

Stap 4

Klop een saus van de zure room, yoghurt en helft van de dille en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dillesaus en sla door de groenten.

Stap 5

Meng de gestampte aardappelen met de zalm, mosterd, ei en rest van de dille en breng op smaak met peper. Vorm hiervan 8 platte visburgers en wentel ze door de bloem. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de visburgers in 8 min. goudbruin. Serveer direct met de salade en rest van de dillesaus.

p.p. ± 4kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten