This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Zalm teriyaki salade
Serveert 4 personen
Een heerlijk zalm gerecht met pittige stukjes teriyaki. De gember en sojasaus geven dit gerecht iets authentieks
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Roze Zalm Graatloos (170 g)
- 1 middelgrote courgette
- 1 broccoli,5 kolven babymaïs
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- ½ tl fijngehakte gember
- 1 rode peper (of chilivlokken)
- 100 ml sojasaus
- 100 ml mirin (Japanse rijstwijn)
- 1 el bruine suiker
- 75 g waterkers
- 1 tl sesamzaadjes,olijfolie

Wilde Roze Zalm Graatloos 170gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde roze zalm zonder vel en graat. Mild van smaak en zacht van structuur is roze zalm perfect voor in een lichte salade, rijke risotto of smaakvolle quiche.
Stap 1
Snijd de broccoli in stukjes, rasp de courgette volledig op in reepjes, snipper de ui en laat de zalm uitlekken. Hak de gember, knoflook en chilipeper fijn.
Stap 2
Meng in een sauspan op middelhoog vuur de soyasaus, mirin, suiker, knoflook en gember. Kook tot alle suiker is opgelost, zet de pan dan van het vuur en laat het afkoelen.
Stap 3
Rasp ondertussen de courgette in reepjes en kook deze op de grill tot ze goed aangebakken zijn. Bewaar de courgette op een bord. Kook de broccoli en de babymaïs gaar en bak ze nog even kort op hoog vuur. Rooster ondertussen de sesamzaadjes kort in een droge pan tot ze licht gebruind zijn.
Stap 4
Verdeel de waterkers over de borden. Verdeel de broccoli, courgette, babymaïs en stukken zalm hier overheen. Besprenkel het geheel met de teriyaki dressing en garneer met de chilipeper, sesamzaadjes en de gesnipperde uitjes.
Deel dit recept