This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Zalm Quiche met Venkel
Serveert 4 personen
Vul je keuken met de geur van verse kruiden en gezonde zalm. Schuif deze quiche in de oven en genieten maar!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 8 plakken hartige taartdeeg
- 1 venkelknol,250 ml kookroom
- 3 eieren
- 2 tl kerriepoeder
- 3 el dille
- peper en zout
- boter
- om het bakblik mee in te vetten
- bloem
- bakvorm van ca. 24 cm

Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Ontdooi de plakken hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met een beetje bloem.
Stap 2
Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Snijd de venkel in dunne partjes en hak de dille grof.
Stap 3
Leg de plakken taartdeeg zonder papiertjes op elkaar en rol ze uit tot een plak die iets ruimer dan de bodem van de bakvorm is. Beleg de bakvorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Verdeel de zalm en de venkel over het deeg.
Stap 4
Meng met een staafmixer de kookroom, eieren en kerriepoeder en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Roer 2 el dille door het ei-mengsel en giet het over de zalm en venkel. Bak de quiche in circa 45 min. in de oven. Garneer de quiche met de overgebleven dille.
De quiche smaakt koud ook heerlijk, bijvoorbeeld als lunch of als borrelhapje!
Deel dit recept