This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Zalm en croûte
Serveert 4 personen
Een zalm gerecht met een lekkere bite. De Wilde Roze Zalm heeft een zachte smaak en zit vol omega 3
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Wilde Roze Zalm Graatloos (170 g)
- 10 plakken bladerdeeg
- ½ citroen
- 1 el verse peterselie
- ½ broccoli
- 250 g mascarpone (of Philadelphia naturel)
- ½ tl mosterd
- 1 ei

Wilde Roze Zalm Graatloos 170gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde roze zalm zonder vel en graat. Mild van smaak en zacht van structuur is roze zalm perfect voor in een lichte salade, rijke risotto of smaakvolle quiche.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 1°C / gasoven stand Laat het bladerdeeg ontdooien, rasp de halve citroen en hak de peterselie grof. Vet de ovenschotel in en laat de zalm uitlekken.
Stap 2
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze voor 2-3 min. Laat het water uitlekken, spoel de broccoli af onder koud water en lek opnieuw uit.
Stap 3
Voeg in een grote kom de mascarpone (of Philadelphia kaas), mosterd, citroenrasp en de peterselie bij elkaar en meng dit tot alles goed verdeeld is.
Stap 4
Bedek de bodem van de ovenschotel met de helft van het bladerdeeg. Beleg een brede rij van de bodem met stukken zalm, maar laat het bladerdeeg aan elke rand minstens 2 cm onbedekt. Verdeel de broccoli over de zalm en bestrijk de broccoli vervolgens met het mascarpone-mengsel.
Stap 5
Bestrijk de onbedekte randen bladerdeeg met een deel van het losgeklopt ei. Leg de overige plakken bladerdeeg over het geheel en vouw de randen samen tot het geheel een grote rol wordt. Zorg ervoor dat alle inhoud goed is ingepakt en verwijder eventueel overtollig bladerdeeg zodat het een strak geheel wordt.
Stap 6
Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei en plaats de ovenschaal voor min. in de oven tot het bladerdeeg een goude kleur heeft en goed omhoog gekomen is.
De zalm en croûte is het lekkerst als hij enigszins is afgekoeld en geserveerd wordt met beboterde erwtjes en gekookte aardappelen.
Deel dit recept