Volkoren pasta met ansjovis en tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Gezond, makkelijk en lekker!  Sportchef Erik geeft je pasta-inspiratie met een heerlijke combinatie van ingrediënten. Probeer zijn smaakvolle pasta met ansjovis en tonijn. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 filets John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
  • fijngesneden
  • 1 blikje John West MSC Tonijnmoot in Olijfolie (145 g)
  • 150 g volkoren penne
  • 5 ml olijfolie
  • 60 g ui
  • in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • zeer fijngesneden
  • 300 g courgette
  • gesneden
  • 2 verse tomaten
  • in grove stukken
  • 30 g rucola
  • 2 takjes verse basilicum
  • fijn geplukt/gesneden

Stap 1

Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 8 min. gaar en giet het daarna af.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, knoflook en courgette 3 min.

Stap 3

Voeg vervolgens de tomaat en ansjovis toe en bak dit 1 minuut mee.

Stap 4

Voeg als laatste de tonijnmoot, pasta, rucola en basilicum toe en meng alles goed door .

Stap 5

Serveer de pasta op een bord en bon appetit!

Voedingswaarde per persoon
4kcal – g eiwitten – 8 g  vet – g koolhydraten – 5 g voedingsvezels