Viscurry met Zalm en spinazie

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Zalm en spinazie zijn een gouden combinatie. Binnen een halfuur zet je al een verantwoorde en lekkere viscurry voor vier op tafel

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 2 el fijngehakte koriander of (blad)peterselie
  • 4 el Indiase currypasta of Thaise rode currypasta
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 500-600 g (wilde) spinazie
  • olijfolie

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in stukjes. Hak de koriander of peterselie fijn.

Stap 3

Verhit 2 el olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de courgette en currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. pruttelen. Schep de zalm erdoor en verwarm het geheel. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de spinazie in delen tot deze is geslonken.

Stap 4

Serveer de viscurry met de spinazie en rijst en garneer met koriander of peterselie.

p.p. ± 6kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten