This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Venkel met Tonijn en groene saus
Serveert 4 personen
Breng de geur van venkel in je huis! Venkel speelt in dit tonijn recept een smaakvolle rol
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
- 600 g krieltjes (in de schil
- ,25 g peterselie
- 2 teentjes knoflook
- ¼ tl gemalen komijn
- 3 el citroensap
- 75 ml olijfolie + 2 el
- 1 grote venkelknol
- 1 gele paprika
- 12 zwarte olijven

Tonijnstukken in Water 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in water, zonder kunstmatige toevoegingen.
Stap 1
Kook de krieltjes in water met zout in 15-min. gaar. Giet ze af, laat iets afkoelen en halveer ze.
Stap 2
Lek ondertussen de tonijn uit. Verwijder de steeltjes van de peterselie, pel de knoflook, snijd de venkel in reepjes en de paprika in stukken.
Stap 3
Pureer in een keukenmachine de peterselie, knoflook, komijn en citroensap fijn. Voeg ml olie toe en meng tot een glad mengsel. Voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de venkel en paprika beetgaar. Schep de tonijn en olijven erdoor en warm goed door. Serveer met de krieltjes en besprenkel met de groene saus.
p.p. ± 4kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept