This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Varkensoester Tonnato Style met tonijn
Serveert 4 personen
Het gerecht klinkt chique, maar is zo klaar! Heerlijke tonijn met een Vleugje Water en rucola geven dit gerecht nog extra smaak
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120 g)
- 1 blikje John West Ansjovisfilets (50 g)
- 4 el mayonaise (light)
- 2-3 el droge witte wijn
- 1,5 el kappertjes
- gehakt
- 4 varkensoesters à 150 g
- op kamertemperatuur
- 1 el pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- 75 g rucola
- zout en peper
Tonijnmoot met een vleugje Water 120gr
Ideaal voor je snelle lunch of maaltijdsalade. John West tonijnmoot met een vleugje water hoef je niet meer te laten uitlekken en kan dus zó in je salade, je sandwich of op je sushi.
Stap 1
Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de tonijn met 1 ansjovisfilet en de mayonaise.
Stap 2
Verdun de tonijnmayonaise met de wijn. Snijd de kappertjes klein en voeg toe aan de tonijnmayonaise. Meng met een lepel of spatel en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verhit een grillpan. Wrijf de varkensoesters in met de olijfolie, zout en peper. Gril de oesters in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
Stap 4
Snijd de varkensoesters in schuine plakjes en leg deze op een bord. Verdeel de tonijnmayonaise erover en garneer met rucola en pijnboompitten.
Lekker met geroosterde aardappels met zeezout en haricots verts met spekjes.
Deel dit recept