Varkensoester Tonnato Style met tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Het gerecht klinkt chique, maar is zo klaar! Heerlijke tonijn met een Vleugje Water en rucola geven dit gerecht nog extra smaak

Ingrediënten

1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120 g),1 blikje John West Ansjovisfilets (50 g),4 el mayonaise (light),2-3 el droge witte wijn,1,5 el kappertjes, gehakt,4 varkensoesters à 150 g, op kamertemperatuur,1 el pijnboompitten,1 el olijfolie,75 g rucola,zout en peper

Stap 1

Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de tonijn met 1 ansjovisfilet en de mayonaise.

Stap 2

Verdun de tonijnmayonaise met de wijn. Snijd de kappertjes klein en voeg toe aan de tonijnmayonaise. Meng met een lepel of spatel en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verhit een grillpan. Wrijf de varkensoesters in met de olijfolie, zout en peper. Gril de oesters in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze knapperig en lichtbruin zijn.

Stap 4

Snijd de varkensoesters in schuine plakjes en leg deze op een bord. Verdeel de tonijnmayonaise erover en garneer met rucola en pijnboompitten.

Lekker met geroosterde aardappels met zeezout en haricots verts met spekjes.