Tonijntartaartjes met avocado

Heart outline Heart 2 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

De tonijn in dit gerecht is verrijkt met water en draagt het MSC keurmerk. Grapefruit maken de tartaartjes lekker fruitig!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West MSC Tonijnstukken in Water (145 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 roze grapefruit
  • 1 lente-ui
  • paar stengels bieslook
  • paar takjes koriander
  • 2 el limoensap
  • 2 tl sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl sesamolie
  • peper en zout

Stap 1

Hak de ui, bieslook en koriander fijn. Snijd de grapefruit in kleine stukjes en de avocado in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken.

Stap 2

Meng in een kom de ui, bieslook, koriander, avocado en tonijn en breng op smaak met peper.

Stap 3

Meng in een andere kom het limoensap, de sojasaus, de olijfolie en de sesamolie tot een dressing. Meng dit vervolgens door het tonijnmengsel tot een geheel.

Stap 4

Serveer de tartaartjes in mooie cirkelvormen met behulp van een kleine ronde bakvorm, of serveer de tartaar in glazen.