Tonijntartaartjes met avocado

Heart outline Heart 2 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

De tonijn in dit gerecht is verrijkt met water en draagt het MSC keurmerk. Grapefruit maken de tartaartjes lekker fruitig!

Ingrediënten

2 blikjes John West MSC Tonijnstukken in Water (145 g),1 rijpe avocado,1 roze grapefruit,1 lente-ui,paar stengels bieslook,paar takjes koriander,2 el limoensap,2 tl sojasaus,1 el olijfolie,½ tl sesamolie,peper en zout

Stap 1

Hak de ui, bieslook en koriander fijn. Snijd de grapefruit in kleine stukjes en de avocado in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken.

Stap 2

Meng in een kom de ui, bieslook, koriander, avocado en tonijn en breng op smaak met peper.

Stap 3

Meng in een andere kom het limoensap, de sojasaus, de olijfolie en de sesamolie tot een dressing. Meng dit vervolgens door het tonijnmengsel tot een geheel.

Stap 4

Serveer de tartaartjes in mooie cirkelvormen met behulp van een kleine ronde bakvorm, of serveer de tartaar in glazen.