Tonijntaart

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Een taart is altijd een feestje. Dit Tonijn gerecht in Olijfolie geeft kleur aan je dag!  

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 3 tomaten
  • 250 g bloem
  • 125 g boter (kamertemperatuur)
  • 30 ml water
  • 2 eieren
  • 2 el mosterd
  • 1 el slagroom
  • zout en peper

Stap 1

Verwarm de oven voor op 2°C. Snijd de tomaten in schijfjes en laat de tonijn uitlekken, bewaar 1 el olijfolie.

Stap 2

Kneed in een kom de boter en bloem tot een stevig geheel. Klop in een andere kom 1 ei met het water. Kneed dit vervolgens handmatig door het botermengsel tot een grote bal. Verspreid het deeg over de bodem van een taartvorm en prik er een aantal keer in met een vork. Plaats de taartvorm in de koelkast.

Stap 3

Meng het tweede ei met de mosterd, slagroom en 1 blikje tonijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Haal de taartbodem uit de koelkast en besmeer de bodem met het tonijn-room-mengsel. Beleg deze laag met de plakjes tomaten, en verdeel er tot slot de tonijn van het tweede blikje overheen. Besprenkel het geheel met de el olijfolie.

Stap 5

Plaats de taart voor min. in de oven. Deze tonijntaart is zowel warm als koud erg lekker!