Tonijncrumble met groenten

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Crumble geeft een lekkere en fijne bite aan je eten. Neem bijvoorbeeld dit tonijn recept als crumble. Geeft over groenten een krokant laagje

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 tl Provençaalsekruiden
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 130 g bloem
  • 70 g gemalen hazelnoten
  • 80 g boter
  • 2 el olijfolie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 1°C. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in blokjes. Hak de ui fijn en maal indien nodig de hazelnoten fijn.

Stap 2

Bak de aubergine voor 5 min. in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg dan de courgette, tomaten, ui, Provençaalsekruiden en wat peper en zout naar smaak toe. Plaats een deksel op de pan en laat voor 15-min. pruttelen. Roer af en toe een beetje door.

Stap 3

Snijd ondertussen de boter in blokjes en plaats deze in een grote kom. Voeg de bloem, 2 el olijfolie en gemalen hazelnoten toe en kneed tot een kruimelig geheel: de crumble.

Stap 4

Verdeel de groenten in 1 grote, of 6 kleine ingevette ovenschaal(tjes). Verkruimel de tonijnstukken hier overheen en bedek met de crumble.

Stap 5

Zet in de oven voor 15-min.