Tonijnburger met Salsa

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 4 personen

Salsa is lekker pittig van smaak en zorgt voor extra smaak in dit tonijnburger recept. Tevens lekker fris door verse munt en ijsbergsla

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (145 g)
  • 4 el fijngehakte verse munt
  • 1 rode ui
  • 2 eidooiers
  • 2-3 el bloem
  • 3 trostomaten
  • 1 blikje maïskorrels
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 4 maïsbroodjes
  • 4 el zure room
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • tortillachips,

Stap 1

Versnipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pers de limoen uit en vang het sap op. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Hak de verse munt fijn.

Stap 2

Lek de tonijn uit en maak deze los in een grote kom. Meng er 1 el munt, 1 el rode ui, 2 eidooiers en voldoende bloem door tot een stevige massa ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met vochtige handen 4 tonijnburgers van.

Stap 3

Meng de tomaat met de (uitgelekte!) maïs en de overige uitjes en munt. Schep 1 el olijfolie en 1 el limoensap met zout en peper naar smaak door de salsa.

Stap 4

Halveer de avocado, wip de pit eruit en schil de vrucht. Snijd de avocado in reepjes en besprenkel hem met de rest van het limoensap zodat de reepjes fris groen blijven.

Stap 5

Verhit een grillpan. Bestrijk de tonijnburgers dun met de resterende (1 el) olie. Grill ze in 4 min. aan beide kanten bruin en gaar.

Stap 6

Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helft met de zure room. Beleg het broodje met de tonijnburger. Verdeel de sla en avocado erover. Top de burgers af met een flinke lepel salsa.