Tonijn-bitterballen

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 6 personen

Bitterballen! Een knapperig laagje aan de buitenkant en de binnenkant lekker smeuïg en zacht. Dit recept met tonijn is het ideale borrelhapje

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnstukken in Water (400g)
  • 240 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika (Madame Jeanette of Antilliaans)
  • 20 g koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3 takjes tijm
  • ½ limoen
  • frituurolie
  • zout en peper

Stap 1

Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren hierin los.

Stap 2

Voeg een snufje zout en geleidelijk aan 1ml water toe. Blijf goed mengen tot een zachte deegmassa ontstaat. Laat het deeg 1 uur rusten.

Stap 3

Laat de tonijn uitlekken. Hak de peterselie, koriander, tijm, knoflook, lente-uitjes en het sjalotje fijn. Snijd de paprika in kleine stukjes.

Stap 4

Meng alle ingrediënten van stap 3 samen, voeg het sap van de halve limoen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het deeg hier vervolgens zo goed mogelijk doorheen.

Stap 5

Verwarm de olie in de frituurpan en plaats hier voorzichtig het deeg in kleine porties als balletjes in. Haal de balletjes er na 1-2 min. uit als ze goudbruin zijn gekleurd, en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.