This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Tonijn-bitterballen
Serveert 6 personen
Bitterballen! Een knapperig laagje aan de buitenkant en de binnenkant lekker smeuïg en zacht. Dit recept met tonijn is het ideale borrelhapje
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Water (400g)
- 240 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 4 eieren
- 3 lente-uitjes
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika (Madame Jeanette of Antilliaans)
- 20 g koriander
- 4 takjes platte peterselie
- 3 takjes tijm
- ½ limoen
- frituurolie
- zout en peper
Tonijnstukken in water 3x145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in water. Stevig en sappig tonijnvlees, zonder kunstmatige toevoegingen.
Stap 1
Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren hierin los.
Stap 2
Voeg een snufje zout en geleidelijk aan 1ml water toe. Blijf goed mengen tot een zachte deegmassa ontstaat. Laat het deeg 1 uur rusten.
Stap 3
Laat de tonijn uitlekken. Hak de peterselie, koriander, tijm, knoflook, lente-uitjes en het sjalotje fijn. Snijd de paprika in kleine stukjes.
Stap 4
Meng alle ingrediënten van stap 3 samen, voeg het sap van de halve limoen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het deeg hier vervolgens zo goed mogelijk doorheen.
Stap 5
Verwarm de olie in de frituurpan en plaats hier voorzichtig het deeg in kleine porties als balletjes in. Haal de balletjes er na 1-2 min. uit als ze goudbruin zijn gekleurd, en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Deel dit recept