Toastjes tonijnmayonaise en gevulde tomaat

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Mayonaise met de smaak van tonijn is weer eens wat anders. Proef de beste kwaliteit Tonijn in Zonnebloemolie op een heerlijk toastje of op een sandwich!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (145 g)
  • 6 eieren
  • 1 el mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 klein bosje bieslook
  • 1 tomaat
  • 3-6 sneden brood
  • peper en zout

Stap 1

Kook 5 eieren en splits het ei. Laat de tonijn uitlekken.

Stap 2

Klop het eigeel samen met de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Roer de olie er geleidelijk aan doorheen tot er een mayonaise ontstaat.

Stap 3

Voeg dan de appelazijn en de tonijnstukken toe en meng dit door de mayonaise. Zet afgedekt in de koelkast.

Stap 4

Halveer de gekookte eieren. Haal het eigeel uit alle eieren en verbrokkel dit. Hak het eiwit van de eieren fijn. Ontdoe de tomaat van zijn zaden en snijd de rest in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng de tomaat, ui en eiwit in een kom.

Stap 5

Toast het brood en druk er cirkeltjes uit met behulp van ronde bakvormpjes. Besmeer elk toastje met een laag tonijnmayonaise, eventueel met behulp van een spuitzak. Hak de bieslook grof en garneer de toastjes hiermee.

Stap 6

Vul de tomaten met het eiwitmengsel en bestrooi met het gebrokkelde eigeel. Serveer de toastjes naast de tomaten.