Thaise gele curry met MSC Makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Curry die je hele keuken vult met deze heerlijke geur, daar krijg je trek van! Boordevol smaak met toevoeging van kruiden en MSC makreel. Een fantastisch makreel recept waar je van kan genieten

Ingrediënten

  • 20 ml olijfolie
  • 2 teentje knoflook
  • fijngesnipperd
  • 120 g rode ui
  • fijngesnipperd
  • 20 g verse gember
  • zeer fijn gesneden of geraspt
  • 320 g zoete rode puntpaprika
  • in repen gesneden
  • 4 el Fair Trade gele curry kruidenpasta
  • 4 tl kurkuma
  • 4 takjes verse koriander
  • fijngesneden (of 4 tl gemalen koriander)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • 2 limoentjes
  • in partjes
  • 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie
  • fijngesneden
  • 600 g zoete aardappel
  • geschild en in blokjes
  • 600 g verse spinazie
  • 2 blikjes John West Makreelfilets in water Easypeel (115 g)

Stap 1

Verhit een wok met de olijfolie en roerbak kort de knoflook, ui, gember en rode puntpaprika. Voeg nu de currypasta, kurkuma en koriander toe, roer rustig door. Voeg de kokosmelk, water, uitgeknepen limoensap en de zeer fijn gesneden ansjovis toe. Voeg vervolgens gelijk de zoete aardappel toe en laat ca. tot min. zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. (Het vocht mag niet verdampen!) .

Stap 2

Als de zoete aardappel gaar is voeg je de spinazie toe en schep je deze er goed doorheen.

Stap 3

Wanneer de spinazie geslonken is kan de curry geserveerd worden.

Stap 4

Schep de curry in een diepe kom of bord en leg de vis bovenop de curry of schep het er doorheen.

Stap 5

Garneer eventueel met alfalfa of kiemgroenten