Teriyaki Tonijnburger

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een tonijn recept verrijkt me Zonnebloemolie. de smaak van de zomer was nog nooit zo dichtbij!

Ingrediënten

  • Voor de burger:
  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (120 g)
  • 50 ml sojasaus
  • 20 ml sesamolie
  • 25 g geraspte verse gember
  • 1 ei 
  • 100 g verse broodkruimels
  • 2 gesneden bosuien
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • Voor de garnering:
  • 4 tot 5 burgerbroodjes
  • paar blaadjes kropsla
  • zeewiersalade
  • plakjes ingemaakte gember
  • 1 tl wasabi pasta
  • 3 el mayonaise

Stap 1

Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat er een smeuïge massa ontstaat. Het geheel moet een beetje op gehakt lijken. Mocht de massa niet stevig genoeg zijn, voeg dan wat extra broodkruimels toe.

Stap 2

Vorm van het mengsel 4 tot 5 burgers. Grill deze op een hete BBQ of in een koekenpan met een beetje olie. Meng je favoriete mayonaise met 1 tl Wasabi pasta en besmeer naar smaak het burgerbroodje. Serveer de Tonijn Teriyaki burger op het broodje. Garneer met wat blaadjes kropsla, zeewiersalade en een paar plakjes ingemaakte gember.

Stap 3

Eet smakelijk!