Sushi met tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Wie is er niet gek op sushi? Met dit recept van sportchef Erik zet jij eenvoudig het ideale borrelhapje op tafel!

Ingrediënten

  • 1 zakje John West Tonijn Twist Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing (85 g)
  • 125 sushirijst
  • 175 ml water
  • 3 el mirin (sushi azijn)
  • 2 el gembersiroop
  • 2 norivellen
  • 45 g avocado
  • in dunne repen gesnede
  • ,25 g winterwortel
  • in dunne repen gesneden
  • 25 g komkommer
  • in dunne repen gesneden
  • 25 g rode paprika
  • in dunne repen gesneden
  • Kikkoman sojasaus
  • gembersiroop
  • Wasabi
  • gebrand sesamzaad

Stap 1

Zet de sushirijst op met 1ml water en breng het aan de kook. Laat de pan, met deksel, heel zachtjes min. koken, roer het af en toe goed door. Na ca. min. is alle vocht opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat de rijst, met deksel op de pan, ca. min. staan.

Stap 2

Meng vervolgens de mirin (sushi azijn) en gembersiroop door de sushirijst.

Stap 3

Leg 1 norivel op een sushimatje en leg op ⅓ deel, de helft van de sushirijst. Maak in het midden een klein geultje met je vinger en smeer een dunne streep wasabi door de geul.

Stap 4

Leg de helft van de Tonijn Twist in een lijn in het midden. Leg hier ook de helft van de avocado, wortel, komkommer en paprika op. Rol de sushi (met de sushi bamboe) op tot een stevige sushirol en leg het op een bord.

Stap 5

Leg het andere norivel nu op een sushimatje en herhaal bovenstaande stappen. Laat de rollen minstens min. in de koelkast staan.

Stap 6

Snijd de sushi in mooie dikke plakken. Maak een dip van wat sojasaus, gembersiroop en wasabi. Eventueel voeg je nog gebrand sesamzaad toe. Door de sushi min. in de koelkast te zetten, gaat het norivel fermenteren en is het makkelijk te snijden.

Voedingswaarde per stuk
kcal – 2 gr eiwitten – 1 gr vet – 7 gr koolhydraten