This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Sunset Thai Salad met tonijn
Serveert 2 personen
Een lekker lunchgerecht met Makreelfilets in Water. Door de toevoeging van little gem sla, munt, limoen en vissaus zorgt deze salade voor verschillende smaakjes
Ingrediënten
- 1 blikje John West MSC Tonijnmoot in water (145 g),200 g sperziebonen
- 10 cherrytomaten
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 kropjes little gem sla
- ½ bos koriander
- ½ bos munt
- 2 Spaanse pepertjes
- 2 limoenen (of limoensap)
- 50 ml vissaus
Tonijnmoot in Water MSC 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot in water. Mooi stevig tonijnvlees, ideaal voor in jouw lunch-, voor- of hoofdgerecht.
Stap 1
Halveer de sperziebonen en cherrytomaatjes. Snijd de ui, bleekselderij en sla in reepjes. Bewaar de buitenste laagjes van de sla voor de garnering. Hak de koriander, munt en pepertjes fijn. Bewaar van zowel de koriander als de munt 5-7 g voor de garnering. Pers de limoenen uit en vang het sap op. Bewaar 2 partjes limoen voor de garnering. Laat de tonijn uitlekken.
Stap 2
Kook de sperziebonen beetgaar in water met een snufje zout.
Stap 3
Meng voor de dressing het limoensap, de vissaus en de Spaanse pepertjes in een kom.
Stap 4
Meng de rode ui, bleekselderij, cherrytomaten, little gem sla en de tonijn door elkaar in een grote kom. Voeg de sperziebonen en de dressing toe en meng het goed door elkaar.
Stap 5
Leg de buitenste blaadjes little gem sla op een bord en verdeel er de salade met tonijn over.
Stap 6
Garneer met wat extra blaadjes munt en koriander en een partje limoen.
Stap 7
Bekijk hier hoe ik het recept bereid.
Stap 8
Eet smakelijk, groetjes Jaymz
Deel dit recept