This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Spinaziestamppot met zalm
Serveert 4 personen
Stamppot maar dan net even anders, namelijk met gezonde zalm
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 1,5 kg kruimelige aardappels
- 300 g gewassen spinazie
- 150 g spekblokjes
- 2 el olijfolie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 50 g hazelnoten
- 250 g mascarpone
- 3 el hazelnootolie
- zout en peper

Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Schil de aardappels en kook deze in water met zout in min gaar. Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Hak de spinazie en de hazelnoten grof.
Stap 2
Bak de spekblokjes in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig. Verkruimel de chilipeper zonder het steeltje over de spekjes en zet de pan opzij. Rooster de hazelnoten in een koekenpan lichtbruin.
Stap 3
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de mascarpone, spinazie en spekjes met vet erdoor en breng op smaak met hazelnootolie, zout en peper. Schep tot slot de zalm erdoor, bestrooi met de hazelnoten en serveer.
Deel dit recept