Spinazie-taart met Makreel

Heart outline Heart 3 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een makreel recept waarbij de makreel is verwerkt in een spinazie-taart. De geraspte oude kaas zorgt voor extra pit

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 kg spinazie
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • boter om in te vetten
  • beetje bloem

Stap 1

Verwarm de oven voor op 2ºC. Vet de vorm in en bekleed hem met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).

Stap 2

Blancheer de spinazie en lek deze goed uit. Meng ondertussen de kaas, eieren, en room in een keukenmachine of met de staafmixer goed door elkaar.

Stap 3

Schep de uitgelekte spinazie in de vorm en giet er het eimengsel over. Lek de makreelfilets uit en verdeel deze over het geheel. Voeg eventueel een drupje olie toe.

Stap 4

Bak de taart min. op 2ºC. Draai dan de oven naar 1ºC en bak hem in tot min. af.

Je kunt ook 4 kleine (eenpersoons)taartjes maken! Houd er wel rekening mee dat deze dan eerder klaar zullen zijn.