This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Spinazie-taart met Makreel
Serveert 4 personen
Een makreel recept waarbij de makreel is verwerkt in een spinazie-taart. De geraspte oude kaas zorgt voor extra pit
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
- 7 plakjes bladerdeeg
- 1 kg spinazie
- 200 g geraspte oude kaas
- 3 eieren
- 2 dl room
- boter om in te vetten
- beetje bloem
Makreelfilets in Zonnebloemolie 115gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Onze makreelfilets zijn ambachtelijk gerookt en vol van smaak, met al zijn goede voedingsstoffen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 2ºC. Vet de vorm in en bekleed hem met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
Stap 2
Blancheer de spinazie en lek deze goed uit. Meng ondertussen de kaas, eieren, en room in een keukenmachine of met de staafmixer goed door elkaar.
Stap 3
Schep de uitgelekte spinazie in de vorm en giet er het eimengsel over. Lek de makreelfilets uit en verdeel deze over het geheel. Voeg eventueel een drupje olie toe.
Stap 4
Bak de taart min. op 2ºC. Draai dan de oven naar 1ºC en bak hem in tot min. af.
Je kunt ook 4 kleine (eenpersoons)taartjes maken! Houd er wel rekening mee dat deze dan eerder klaar zullen zijn.
Deel dit recept