Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus en tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

2 blikjes John West MSC Tonijnmoot in Olijfolie (145g),400 gram (volkoren) spaghetti,6 tomaten,4 eieren,2 groene paprika’s,2 el olijfolie,1 ui,4 teentjes knoflook,verse peterselie,zout en peper,azijn

Stap 1

Snipper de ui, knoflook en peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in blokjes. Boen de champignons schoon met een stukje keukenpapier (niet onder de kraan want dan nemen ze water op) en snijd ze in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Lek de tonijn uit.

Stap 2

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 3

Fruit de paprika’s, ui, knoflook, champignons en tomaten in een steelpannetje met een beetje olijfolie. Laat op laag vuur 5 min. pruttelen tot een saus ontstaat.

Stap 4

Roer de tonijn voorzichtig door de saus. Breng op smaak met zout & peper en de verse peterselie.

Stap 5

Pocheer de eieren: zet een halve liter water op en breng het aan de kook. Je kunt een scheutje azijn toevoegen. Tik een ongekookt ei open in een koffiekopje en hou de dooier heel. Roer met een lepel een draaikolk in het bijna kokende water en zet het vuur laag zodat het water niet gaat koken. In de kolk giet je voorzichtig het hele ei uit het kopje en laat het ongeveer 3 a 4 min. garen. Schep het gestolde ei uit de pan en leg het in een ruime kom met koud water. Doe dit met alle eieren.

Stap 6

Vlak voor het serveren leg je de gepocheerde eieren even in heet water om ze weer op te warmen. Meng de afgegoten spaghetti door de saus, verdeel het over 4 borden en garneer het met een gepocheerd ei.