This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Soep van Sardines met Rouille
Serveert 6 personen
De combinatie met soep, sardientjes en Rouille met geroosterd brood is een echte smaakexplosie!!!
Ingrediënten
- 1 blik John West Sardines Finest in extra vierge olijfolie (120g)
- Klontje boter
- 600 g wortels
- 600 g zoete aardappelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1½ l visbouillon
- Paar takjes verse peterselie
- Peper en zout naar smaak
- Geroosterd brood
Ingrediënten voor Rouille:
- 2 el mayonnaise
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el citroensap
- 1 snufje cayennepeper,
- 2 tenen geperste knoflook
Sardines Finest in extra vierge olijfolie 120g
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze malse sardines. Met de volle smaak van John West Finest sardines in smaakvolle Extra Vierge olijfolie zet je in een handomdraai een heerlijke sandwich, pasta of salade op tafel. Rijk aan omega 3 en met MSC keurmerk.
Stap 1
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Laat de sardines uitlekken en vang de olie op. Doe de olie met een klontje boter in een soeppan en laat de ui en knoflook smoren op zacht vuur (± 15 minuten).
Stap 2
Schil ondertussen de wortels en zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels, wortels en bouillon bij uien. Laat het geheel zachtjes doorkoken (± 20 minuten).
Stap 3
Maak de rouille. Meng in een kommetje de mayonaise met de geperste knoflook, cayennepeper, citroensap en tomatenpuree.
Stap 4
Maak de soep fijn met de staafmixer. Verdeel de soep in kommen of borden, rangschik de stukjes sardines er op en garneer met verse peterselie. Serveer de soep met de Rouille en geroosterd brood.
Deel dit recept