This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Soep van Sardinefilets met Rouille
Serveert 6 personen
De combinatie met soep, sardientjes en Rouille met geroosterd brood is een echte smaakexplosie!!!
Ingrediënten
- 1 blik John West Sardinefilets met een Vleugje Extra Vergine Olijfolie (95g)
- Klontje boter
- 600 g wortels
- 600 g zoete aardappelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1½ l kip- of visbouillon
- Paar takjes verse peterselie
- Peper en zout naar smaak
- Geroosterd brood
- Ingrediënten voor Rouille:
- 2 el mayonnaise
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el citroensap
- 1 snufje cayennepeper
- 2 tenen geperste knoflook

Sardinefilets zonder graat in Extra Vergine Olijfolie 95gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze sardines zonder graat in extra vergine olijfolie. Met de volle, krachtige smaak van sardientjes en de zachte olijfolie geef je jouw salade, sandwich en sushi karakter.
Stap 1
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Laat de sardinefilets uitlekken en vang de olie op. Doe de olie met een klontje boter in een soeppan en laat de ui en knoflook smoren op zacht vuur (± 15 minuten).
Stap 2
Schil ondertussen de wortels en zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels, wortels en bouillon bij uien. Hou je van de vis, gebruik dan visbouillon, heb je liever een neutralere smaak, gebruik dan kippenbouillon. Laat het geheel zachtjes doorkoken (± 20 minuten).
Stap 3
Maak de rouille. Meng in een kommetje de mayonaise met de geperste knoflook, cayennepeper, citroensap en tomatenpuree.
Stap 4
Maak de soep fijn met de staafmixer. Verdeel de soep in kommen of borden, rangschik de stukjes sardinefilets er op en garneer met verse peterselie. Serveer de soep met de Rouille en geroosterd brood.
Deel dit recept