Slierten groente salade met John West For Salads Tuna Balsamic

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Een koolhydraatarm gerechtje met tonijn. Veel groenten vormen de basis van deze smakelijke salade. For Salads Tuna Balsamic zit tevens vol proteïne

Ingrediënten

  • 1 blikje John West For Salads Tuna Balsamic (110 g)
  • ½ courgette
  • gewassen
  • 1 winterwortel
  • geschild
  • ½ komkommer
  • gewassen
  • 1 little gem
  • 80 g tagiatische olijven (kan ook met andere olijven)
  • 1 el kappetjes (even af gespoeld)
  • 1 tl Franse mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • extra: grillpan

Stap 1

Maak een dressing van 1 tl mosterd, 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Maak vervolgens van de courgette, wortel en de komkommer lange repen met behulp van een mandoline, spirelli of anders met een kaasschaaf dunne plakken en vervolgens in slierten. Verwarm de grillpan en snijd de little gem in de lengte in tweeën.

Stap 2

Bestrijk het snijvlak met wat olijfolie en gril even beide kanten zodat je net een grillsmaak aan de sla krijgt. Leg de gegrilde sla op de borden en verdeel hier de groenten slierten over.

Stap 3

Maak af met de tonijn, de olijven, kappertjes en als laatste de dressing.

als je begint met de mosterd en al roerend de olijfolie en de balsamicoazijn er doorheen mengt krijg je een mooie gebonden dressing.