This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Salade Nicoise
Serveert 4 personen
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
- 8 John West Ansjovisfilets (blikje 100g)
- 3 eieren
- 50 g haricot verts (schoon)
- 3 stevige tomaten
- 1 komkommer
- 10 zwarte olijven
- 1 sjalotje
- 20 basilicum blaadjes (10 voor dressing)
- 10 voor opmaak)
- 100 ml azijn
- 1 tl honing
- 1 tl fijne mosterd
- 200 ml olijfolie
- zout en vers gemalen peper
- krop eikenbladsla,
- gewassen
- 8 partjes zongedroogde tomaatjes
Tonijnmoot met een vleugje Water 120gr
Ideaal voor je snelle lunch of maaltijdsalade. John West tonijnmoot met een vleugje water hoef je niet meer te laten uitlekken en kan dus zó in je salade, je sandwich of op je sushi.
Stap 1
Bereidingswijze:
Stap 2
Leg de eieren in een kleine pan, giet er heet water op, breng ze aan de kook en kook ze in 8 min. gaar. Spoel ze koud af, pel ze en snijd ze in partjes.
Stap 3
Blancheer de boontjes in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Stap 4
Snijd de tomaten kruislings in, houd ze secondenonden in kokend water en spoel ze af met koud water. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 5
Was, halveer en verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte in reepjes. Snijd de olijven in ringetjes.
Stap 6
Snipper de sjalot en blaadjes basilicum zeer fijn, meng ze in een kom met de azijn, mosterd en honing en klop de olijfolie er druppelsgewijs doorheen. Breng deze dressing op smaak met peper en zout.
Stap 7
Meng in een grote schaal de komkommerreepjes, haricots verts, tonijn, olijven en de ¾ van de dressing.
Stap 8
Serveren:
Stap 9
Leg de gewassen slablaadjes op de borden, dresseer het mengsel met de tonijn op de slablaadjes en garneer het met de partjes ei, ansjovisreepjes, basilicum en zongedroogde tomaatjes. Druppel de overgebleven dressing om de salade heen.
Deel dit recept