Salade Nicoise

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 8 John West Ansjovisfilets (blikje 100g)
  • 3 eieren
  • 50 g haricot verts (schoon)
  • 3 stevige tomaten
  • 1 komkommer
  • 10 zwarte olijven
  • 1 sjalotje
  • 20 basilicum blaadjes (10 voor dressing
  • 10 voor opmaak)
  • 100 ml azijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl fijne mosterd
  • 200 ml olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
  • krop eikenbladsla
  • gewassen
  • 8 partjes zongedroogde tomaatjes

Stap 1

Bereidingswijze:

Stap 2

Leg de eieren in een kleine pan, giet er heet water op, breng ze aan de kook en kook ze in 8 min. gaar. Spoel ze koud af, pel ze en snijd ze in partjes.

Stap 3

Blancheer de boontjes in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

Stap 4

Snijd de tomaten kruislings in, houd ze secondenonden in kokend water en spoel ze af met koud water. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Stap 5

Was, halveer en verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte in reepjes. Snijd de olijven in ringetjes.

Stap 6

Snipper de sjalot en blaadjes basilicum zeer fijn, meng ze in een kom met de azijn, mosterd en honing en klop de olijfolie er druppelsgewijs doorheen. Breng deze dressing op smaak met peper en zout.

Stap 7

Meng in een grote schaal de komkommerreepjes, haricots verts, tonijn, olijven en de ¾ van de dressing.

Stap 8

Serveren:

Stap 9

Leg de gewassen slablaadjes op de borden, dresseer het mengsel met de tonijn op de slablaadjes en garneer het met de partjes ei, ansjovisreepjes, basilicum en zongedroogde tomaatjes. Druppel de overgebleven dressing om de salade heen.