Salade met sardines

Heart outline Heart 2 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Wil je een keer iets anders dan boterhammen tijdens de lunch? Deze salade met sardines is niet alleen hartstikke lekker, maar ook makkelijk mee te nemen!

Ingrediënten

  • 1 blikje Sardines Finest in extra vierge olijfolie 120g
  • 1 tl pompoenpitten
  • 1 tl zonnebloempitten
  • 2 tl grove mosterd
  • 1½ el olijfolie (gebruik de olijfolie van de sardines)
  • ½ el balsamicoazijn
  • 10 g rucola
  • 30 g ijsbergsla fijngesneden
  • ½ tomaat in stukjes gesneden
  • 30 g komkommer in stukjes gesneden
  • 15 g granaatappelpitten
  • 1 el gedroogde / gebakken uitjes

Stap 1

Bak de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan (licht) bruin.

Stap 2

Klop de mosterd, olijfolie van de sardines en balsamicoazijn tot een dressing.

Stap 3

Leg de rucola en ijsbergsla op een bord met daar bovenop de tomaat, komkommer en sardines.

Stap 4

Sprenkel de dressing over de salade en garneer het met de granaatappelpitjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes en de uitjes.