Salade met sardines

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 2 personen

Wil je een keer iets anders dan boterhammen tijdens de lunch? Deze salade met sardines is niet alleen hartstikke lekker, maar ook makkelijk mee te nemen!

Ingrediënten

1 blikje Sardines Finest in extra vierge olijfolie 120g, 1 tl pompoenpitten, 1 tl zonnebloempitten, 2 tl grove mosterd, 1½ el olijfolie (gebruik de olijfolie van de sardines), ½ el balsamicoazijn, 10 g rucola, 30 g ijsbergsla fijngesneden, ½ tomaat in stukjes gesneden, 30 g komkommer in stukjes gesneden, 15 g granaatappelpitten,1 el gedroogde / gebakken uitjes

Stap 1

Bak de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan (licht) bruin.

Stap 2

Klop de mosterd, olijfolie van de sardines en balsamicoazijn tot een dressing.

Stap 3

Leg de rucola en ijsbergsla op een bord met daar bovenop de tomaat, komkommer en sardines.

Stap 4

Sprenkel de dressing over de salade en garneer het met de granaatappelpitjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes en de uitjes.