This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Salade met gerookte sardines
Serveert 2 personen
Wil je een keer iets anders dan boterhammen tijdens de lunch? Deze salade met gerookte sardines is niet alleen hartstikke lekker en gezond, maar ook makkelijk mee te nemen!
Ingrediënten
- 1 blikje Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie 106g
- 1 tl pompoenpitten
- 1 tl zonnebloempitten
- 2 tl grove mosterd
- 1½ el olijfolie (gebruik de olijfolie van de gerookte sardines)
- ½ el balsamicoazijn
- 10 g rucola
- 30 g ijsbergsla fijngesneden
- ½ tomaat in stukjes gesneden
- 30 g komkommer in stukjes gesneden
- 15 g granaatappelpitten
- 1 el gedroogde / gebakken uitjes

Gerookte sardines in extra vergine olijfolie 106gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze licht gerookte sardines in extra vergine olijfolie.
Stap 1
Bak de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan (licht) bruin.
Stap 2
Klop de mosterd, olijfolie van de sardines en balsamicoazijn tot een dressing.
Stap 3
Leg de rucola en ijsbergsla op een bord met daar bovenop de tomaat, komkommer en sardines.
Stap 4
Sprenkel de dressing over de salade en garneer het met de granaatappelpitjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes en de uitjes.
Deel dit recept