Salade met boontjes, groene asperges en Makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Asperges zijn heerlijk in een salade. Als het asperge seizoen aanbreekt kan je niet anders dan hier een lekker gerecht mee maken. Makreel past uitstekend bij deze groene groente

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilet in Water Easypeel (115 g)
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g groene asperges
  • 1 doosje cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • klein bosje sla naar keuze
  • 1 teentje knoflook

Stap 1

Maak de groenten schoon. Verwijder de harde onderkant van de asperges en de uiteindes van de sperziebonen. Snijd de asperges in schuine stukken en de ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes.

Stap 2

Breng in een pan water aan de kook met een beetje zout en kook de boontjes beetgaar. Spoel de boontjes gelijk onder koud water af, dan blijven ze mooi groen. Doe hetzelfde met de asperges.

Stap 3

Meng de bonen, asperges, tomaat, ui, geperste knoflook en sla voorzichtig door elkaar.

Stap 4

Lek de makreel uit, snijd deze in stukjes en verdeel over de salade.