Provencaalse Tonijnmuffins

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Muffins! Lekker en deze zijn zeker niet zoet maar hartig. Met kruiden, kaas en Tonijn in een Vleugje Olijfolie

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 g melk
  • 2 el olijfolie
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • 1 el verse of 2 tl gedroogde Provencaalse kruiden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 1°C. Vet een muffinvorm met holtes in.

Stap 2

Zeef het zelfrijzend bakmeel. Voeg in dezelfde kom het ei, de melk en de olijfolie toe en klop er een glad beslag van. Schep de tonijn met de kaas en kruiden door het beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 3

Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes. Bak de muffins in 30-min. goudbruin en gaar. Laat de muffins min. afkoelen en verwijder de vorm. Laat de muffins op een rooster helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.