This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Provencaalse Tonijnmuffins
Serveert 6 personen
Muffins! Lekker en deze zijn zeker niet zoet maar hartig. Met kruiden, kaas en Tonijn in een Vleugje Olijfolie
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 200 g melk
- 2 el olijfolie
- 75 g geraspte jongbelegen kaas
- 1 el verse of 2 tl gedroogde Provencaalse kruiden
Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 1°C. Vet een muffinvorm met holtes in.
Stap 2
Zeef het zelfrijzend bakmeel. Voeg in dezelfde kom het ei, de melk en de olijfolie toe en klop er een glad beslag van. Schep de tonijn met de kaas en kruiden door het beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 3
Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes. Bak de muffins in 30-min. goudbruin en gaar. Laat de muffins min. afkoelen en verwijder de vorm. Laat de muffins op een rooster helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Deel dit recept