Pokebowl met MSC Wilde Rode Zalm

Heart outline Heart 16 personen Cutlery circle Serveert 1 persoon

Een feestje aan kleuren! Daar word je vrolijk van. Bereid met de beste kwaliteit MSC Wilde Rode Zalm en verrassend met de toevoeging van kurkuma, zeewier en mango

Ingrediënten

  • 100 g sushiriijst,7 g verse gember
  • geraspt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el gembersiroop
  • 200 ml water
  • 3 el mirin / sushiazijn
  • 25 g veldsla (mix)
  • 1 handje sojabonen (versschap)
  • 25 g geraspte wortel
  • 50 g avocado
  • in repen gesneden
  • 50 g mango
  • in repen gesneden
  • 20 g zeewiersalade kant-en-klaar
  • 1 blikje John West MSC Wilde Rode Zalm (105 g)
  • paar druppels sesamolie
  • 4 g wasabi
  • 25 g Kikoman sojasaus
  • 10 ml gembersiroop
  • 1 el sesamzaad
  • geroosterd

Stap 1

Meng de sushirijst met de gember, kurkuma, gembersiroop en water, breng het aan de kook en laat het heel zachtjes ca. min. met de deksel op de pan doorkoken (al het water mag opgenomen worden) .

Stap 2

Schep 3 el sushiazijn door de warme rijst en laat het minimaal min. afkoelen met de deksel op de pan.

Stap 3

Meng alle ingrediënten voor de salade met wat druppels sesamolie.

Stap 4

Maak een dressing van de wasabi, sojasaus, gembersiroop en het sesamzaad.

Stap 5

Serveer alles in een mooie bowl en verdeel de dressing over de salade