This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Pokebowl met MSC Wilde Rode Zalm
Serveert 1 persoon
Een feestje aan kleuren! Daar word je vrolijk van. Bereid met de beste kwaliteit MSC Wilde Rode Zalm en verrassend met de toevoeging van kurkuma, zeewier en mango
Ingrediënten
- 100 g sushiriijst,7 g verse gember
- geraspt
- 1/2 tl kurkuma
- 1 el gembersiroop
- 200 ml water
- 3 el mirin / sushiazijn
- 25 g veldsla (mix)
- 1 handje sojabonen (versschap)
- 25 g geraspte wortel
- 50 g avocado
- in repen gesneden
- 50 g mango
- in repen gesneden
- 20 g zeewiersalade kant-en-klaar
- 1 blikje John West MSC Wilde Rode Zalm (105 g)
- paar druppels sesamolie
- 4 g wasabi
- 25 g Kikoman sojasaus
- 10 ml gembersiroop
- 1 el sesamzaad
- geroosterd
Wilde Rode Zalm 105gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm. Binnen 24 uur na de vangst wordt onze zalm ingeblikt met huid en graat, zodat hij al zijn smaak, vitaminen, mineralen en Omega 3 behoudt.
Stap 1
Meng de sushirijst met de gember, kurkuma, gembersiroop en water, breng het aan de kook en laat het heel zachtjes ca. min. met de deksel op de pan doorkoken (al het water mag opgenomen worden) .
Stap 2
Schep 3 el sushiazijn door de warme rijst en laat het minimaal min. afkoelen met de deksel op de pan.
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor de salade met wat druppels sesamolie.
Stap 4
Maak een dressing van de wasabi, sojasaus, gembersiroop en het sesamzaad.
Stap 5
Serveer alles in een mooie bowl en verdeel de dressing over de salade
Deel dit recept